Vårruset 2018 avklarat!

IMG_2478.JPG

Dagen för Vårruset 2018 var kommen och jag förberedde mig på bästa sätt med  att göra rent hela balkongen i sport-bh och shorts, haha. Jag var både nervös och pepp på samma gång för ett lopp jag inte hade sprungit på två år och behövde distraheras. Att jag dessutom inte är en som är ute på löpturer gjorde ju inte saker mindre stressande.

IMG_2482.JPG

Där satt jag på pendeltågsstationen och var nervös, antagligen för att jag var rädd att misslyckas och att inte uppnå de mål jag hade satt. Och för att jag var rädd för att stuka foten och ramla omkull, vilket är vardagsmat för en klumpeduns som mig. Men tänk så fel en kan ha för det gick över förväntan.

IMG_2514.JPG

Väl på plats snörade jag på mig skorna och fick massa pepp av Jonatan. Jag fick även kramas med den söta tjej som jag tillbringade en heldag med på Tough Viking som bara dagen innan beslutade sig för att springa loppet (en annan behövde typ två års mentalt förberedelse HEHHE), så cool!

IMG_2515.JPG

När jag letade efter en plats att stå på inför start där jag inte skulle bli ihjältrampad (riktigt tjockt med folk första kilometern) valde jag att ställa mig precis bakom dessa två. Kunde inte låta bli att bli motiverad av deras tröjor på ett annars företagströjefyllt lopp. 

IMG_2516.JPG

Och så var jag i mål på personbästa tiden och inte ett enda stopp under hela loppet (fortfarande chockad över sistnämnda). Var ju utomordentligt stolt över mig själv redan vid 4km-sträcket och ville börja gråta (mvh gråter för allt). Jag sprang utan musik dessutom, något som jag trodde skulle stjälpa mig. Men det var faktiskt tusen gånger bättre utan – jag kunde fokusera bättre på min andning, på min snittid och att höra hejarop från medlöparna var ett riktigt plus.

Resutlat: 30.59 med ett snitt på 6.11

Vårruset-medalj.JPG

Fyfan vad skönt att ha gjort detta hörni. Är redan pepp på att springa ännu ett lopp denna sommar och peppa inför att kanske springa Tjejmilen eller midnattsloppet. Så spännande! :D