Som honung för själen

När själen mår lite knasigt gillar jag att skämma bort mig själv lite. Det handlar sällan om pengaslösande, utan snarare att göra sånt som man vet får en att må lite bättre. Som är som honung för den lilla trasiga själen.

1. Ta en lugn stund helt för dig själv (känns ju så självklart men man måste ständigt påminnas) - Ta ut dig själv på en frukost till exempel, till ett ställe som du älskar att sitta på och där kaffet är hur gott som helst. Har du tur är stället halvtomt, det finns fönsterplats och en ledig tidning att bläddra lite slött i. Guldtid: 9-10 på morgonen en vardag.

Processed with VSCOcam with 6 preset

2. Natt/morgonbad i soluppgången är en av de finare upplevelserna som finns. Alla har vi velat göra det men det handlar om att bara göra't! Det finns inget som är så lugnande som en tyst och ensam strand (men jag föredrar att ha sällskap med mig) och soluppgångarna i Sverige är ju to die for. Det handlar nog bara om att strunta i sina badkrukesignaler :D

3. Promenera eller cykla överallt. Jag har en väninna som brukade hoppa av en hållplats innan sin ordinarie och promenera hem. Enklast är att göra det just när man är på väg hem och inte när man ska till jobbet. Då får man en lugn och sansad promenad i valfri takt. Har du cykel, varför då inte utnyttja möjligheten att låta lite frisk luft smeka ditt hår medan du tar dig från A till B?

4. Och bäst av allt: pussas, kramas och skeda så ofta det bara går.