Stan eller förorten?

Orange SkyOrange Sky, Karlberg 2015

Jag älskar att bo i stan. Det är nära till allt; jobbet, träningen, skolan, tåget, tunnelbanan, matbutiken.. praktiskt taget allt går att promenera till eller bara tar 5-15 minuter att åka till. Det har sannerligen besparat mig en hel del möda och tid som jag tidigare mest spillde på att ta mig till och från ställen och jag vet att min rygg är sjukt tacksam över att slippa bära något öht.

Däremot saknar jag förorterna en hel del. Jag saknar skogen och småvägarna, gator man kunde promenera på utan att möta någon och det där lugnet som stan aldrig lyckas ha (utom tidiga söndagsmorgnar). När man blivit uppvuxen i Nynäshamn hade man allt detdär och lite till; Havet var bara fem minuter promenad bort. Och därifrån kunde man ta sig till minst tio smultronställen med vackra utsikter där ingen någonsin störde.

Jag vet inte riktig vad som är det ultimata stället att bo. Det hade varit underbart med en kombination på båda så jag slipper välja. Det känns som att Solna eller Sundbyberg skulle kunna fylla de kriterierna ganska väl, även om min dröm är att bo i något sött område likt Midsomammarkransen. Jajo, drömma kan man sen vart man hamnar i slutändan får vi väl se. Så länge man lyckas ta sig ur bostadssituationen som den är nu är förmodligen vad som helst bättre, även om jag älskar vår lilla lägenhet och att ha lille sambon inom armlängds avstånd när jag är kramsjuk.