Marknadskommunikatör - jag?

Marknadskommunikatören

Som många kanske redan snappat upp så studerar jag för tillfället. Målet är att ta en yrkesexamen som Marknadskommunikatör inom sociala medier. Kort och gott bli pro i sociala medier och allt vad det innebär - affärsmässigt. Många av mina bekanta har nog trots allt inte riktigt förstått vad det innebär (tror inte ens min mor förstått vad jag håller på med). Enklaste beskrivningen är den Nackademin har på sin hemsida, vilket är följande:

"Som Marknadskommunikatör inom Sociala Medier kommer du att använda och utveckla din kreativa sida genom att arbeta strategiskt med text, bild, ljud och film i digitala kanaler."

Efter utbildningen kan jag välja att arbeta på ett företag, en kommunikationsbyrå eller en PR-byrå som till exempel

  • social media-kommunikatör
  • social media-ansvarig
  • community manager
  • webbredaktör

och mycket mer därtill faktiskt. Det är egentligen mycket bredare än det låter, men vi är specificerade inom Sociala medier.

Nu till frågan: är det något för mig? HELL YEAH IT IS. Kanske inte om femton år, men helt klart något jag vill syssla med nu, idag, så snart som möjligt. Sociala medier har alltid fascinerat mig och varit en del av mig, dig och vår omkrets under hela 2000-talet och är inte någon fluga - det ser vi nu. Jag är inte pro på det än, men vänta bara. Det hela kickar igång med 8 veckors praktik nu i Januari hos en stor PR-byrå i Stockholm och jag är både nervös och så sjukt j-kla genompepp.

Wish me luck!