Heldag på stan med pappa Alex

  Fika: Coffee and sugar

När jag träffar Alex så är det två saker som alltid måste göras för att dagen ska bli fulländad och typisk för oss: fika och promenera. Jag hade hört talas om att Vurma hade ett fik i Vasastan och jag ville självklart svänga förbi för att se om det var lika mysigt som det på Birger Jarlsgatan. Och det var nog än mysigare! Ett litet ställe med väggar i min favoritgröna nyans, koppar i udda storlekar och en liten uteservering täckt i kuddar och plädar. Och kaffet var riktigt gott, mums.

Han har ju gått och blivit pappa, den här. Strax innan kammade han hem ett körkort, skaffade vuxenglasögon och nu äger han även en familjebil och nyrenoverad lägenhet. Man blir lite avis på all denna framgång, särskilt när man själv hamnar i en jobbsökande sits och bor i tredjehand. Men det är såsåså inspirerande att se en av ens bästa vänner lyckas så j-vla bra och det gör mig riktigt glad. Jag vet att det bara inte är min tur än, jag måste bara ha tålamod.

Det märks att det är aprilmånad, det går inte att förlita sig på väderleken överhuvudtaget. Under en av våra många promenader visste vi inte om vi skulle blåsa bort, frysa ihjäl eller svettas ihjäl. Men vädret bjöd på fin himmel och skapade en hel del vackra stadssilhuetter.