Semester pt.2 - En dag i Split, Kroatien

Split - Sunflower Det är kalla dagar som dessa, när man ligger sjuk i sängen, som får en att vilja åka tillbaka till semestern. Detta leder mig utsökt till att jag glömt visa er hur resten av resan såg ut! Vi låg inte bara vid poolen och glassade :D

SEMETER PT.2 - EN DAG I SPLIT, KROATIEN!

Efter att ha jäst i solen och vilat vid poolkant och strand var vi redo för lite äventyr (visade sig vara en av de varmaste jäkla äventyr i våra liv). Lyxen med att själv vara från Balkan är att kunna kommunicera med folket i Kroatien och det är också hur man får reda på att det finns lokaltrafik som kan ta en runt istället för att kasta massa onödiga pengar till resebyråer.

Bussfärden tog drygt en timme från Baska Voda. Färden var ju en upplevelse i sig, med den vackra utsikten man får skåda hur nervös man blev av att chaffören körde så nära vägkanten att man kunde se stupet, haha.

Väl framme i Split satte vi oss ganska snabbt på en restaurang för att få i oss lite mat. Värmen var olidlig och det fanns ärligt talat ingen räddning. Vi förbannade oss som valde livets varmaste dag att göra en stadsvandring men vi tog oss igenom den med nöd och näppe.

Split är en fantastiskt fin hamnstad och enligt mig en av Kroatiens vackraste städer. En stor del av stan är helt bilfri och istället domineras den av små gränd, gamla ruiner och mängder med caféer och restauranger. Sjävklart erbjuds det mängder med havsrätter, men ni måste testa pizzorna – to.die.for.

Jag tillbringade större delen av tiden med att titta upp i skyn, haha. Det är ju så vackert med alla marmor-byggnader och älskar att se hur modernt och gammalt blandas i alla delar av stan. Det är trots allt en typiskt turiststad och precis som vilken annan har den också sina klädbutiker och höga priser. Men det bryr man sig så lite om när man upptäcker alla fina marknader som finns gömda lite här och där.

En fantastisk stad väl värd att besöka! (när det inte är så sjukt SJUKT varmt)


Eng: Here are some pictures from when we visited Split. It was crazy hot but totally worth it. It's such a beautiful town with a lot of charm, lot of food and cute markets. Everybody should pay it a visit!