14 enkla saker att göra när livet känns lite överväldigande

Oj vilken skitig höst det har varit – knappt sett något dagsljus, varit sjuk lite för ofta och vi ska nog inte ens snacka om humöret. Men snart är man i mål och varje dag måste man påminna sig själv om att det kommer att bli bättre, lättare, klarare. Bara liiiite till. Men till dess, varför inte dra till med några små huskursknep för att göra den redan mörka vardagen lite ljusare? Här är 14 enkla saker att göra när livet känns lite överväldigande. Tulips

1. Drick ett stort glas vatten Det kan vara så att du bara är lite uttorkad. Kroppen behöver vatten och mängder med det (helst minst 4 stora glas per dag, helt galet). Inte saft, inte juice, inte kaffe, läsk eller alkohol – fyll upp ett stort glas och se till att dricka upp allt!

2. Bädda rent din säng När det känns som att du drunknar i stress, kan det vara lugnande och uppfriskande att byta sängkläder och städa undan lite hemma. Att städa har visat sig vara väldigt rogivande. Att ha rent hemma kan bidra till att du kan känna dig lite klarare i huvudet.

3. Duscha! Livet känns annorlunda när du är ren! En skön dusch kan ge dig en rejäl energikick om du känner dig lite slö. Tvätta igenom håret ordentligt och passa på att ge dig själv en rejäl huvudmassage.

4. Ha en konversation med någon om vad som helst – IRL Hälsa på en vän och prata. Det kan vara om den senaste filmen du sett, eller om du vill prata om dina bekymmer – kör! Eller så ringer du en av dina föräldrar och kolla vad denne gör. Det lär lyfta upp både dig och dem!

5. Ta en promenad Ibland behöver man bara lite frisk luft utan att veta om det. Ge din kropp lite dagsljus, låt dina lungor smaka på lite ny och fräsch luft, sträck på benen lite – om så i bara fem minuter.

6. Byt om! Du behöver inte vara på väg någonstans för att klä på dig. Du kan vara hemma och ändå ha på dig riktiga kläder. Samma gäller om du haft obekväma kläder på dig hela dagen, byt då istället till ett par mjukisar och din favorit t-tröja och slappna av.

Stadsbiblioteket

7. Eller byt omgivning ba Att stirra på samma fyra väggar dag ut och dag in kan kännas slitsamt. Har du möjlighet att jobba från ett café eller ett bibliotek, gör det! Du får en promenad eller resa på köpet och i slutet på dagen kommer du känna att du åstadkommit något.

8. Dra iväg till gymmet Ett svettigt konditionspass är perfekt medicin för psyket. Om du inte har tid för ett träningspass kan du hitta korta yogagenomgångar som kan göras vid skrivbordet via Youtube. Eller släng dig ner på golvet och dra igenom några armhävningar eller pushups, bara det får upp din puls lite så är du på rätt spår!

9. Dansa loss! OCH INTE TILL ADELES SENASTE! Nu snackar vi guilty pleasures. Tanken är att du ska känna dig som en rockstjärna, en låt som får blodet att rusa runt i kroppen. Kommer du ihåg Tubthumping med Chumbawamba?!

10. Ät ett friskt mellanmål Har du verkligen ätit tillräckligt idag? Det är väldigt lockande att äta skräpmat när du känner dig lite låg. Om du inte kan få i dig en hel måltid, ät istället bara något så enkelt som en frukt eller en morot, eller en näve nötter kanske?

11. Skapa en gjort-lista istället för att-göra-lista ✔️ Vänd på det! Istället för att påminna dig själv om allt du inte hunnit med, skriv istället ner vad du faktiskt har åstadkommit under din dag. ”Valde ut en outfit” eller ”lyckades komma ihåg matlådan” är sådant som skulle kunna stå med. Det spelar ingen roll hur liten uppgiften var, bevisa för dig själv att du är effektiv.

12. Gör något du skjutit upp Måste du boka en tid hos läkaren? Svara på ett mail? Om du inte har möjlighet att lösa de stora gåtorna, lägg då fokus på de lite mindre grejerna – det är alltid en god start till ett mindre stressig tillvaro!

13. Titta på roliga klipp på djur! Denna är att rekommendera! Långt ifrån överväldigande.

14. Men viktigast av allt – DET ÄR OKEJ ATT HA EN DÅLIG DAG Hur skulle annars nästa dag kunna bli bättre om du inte har en dålig att jämföra med?

Lista inspirerad av Buzzfeed.